kin

der

kamer

Kinderkamer Amsterdam West

Deze kinderkamer fungeerde voor de geboorte van hun dochter als extra (rommel-)kamer. De open kast stond dan ook vol met veel spullen die uit het zicht moesten verdwijnen in de nieuwe babykamer.

 

Omdat de bewoners hier nog amper een jaar zouden wonen is gevraagd naar een goedkope en praktische oplossing voor dit probleem.

Zo is hier een gordijnrails opgehangen met een mooi lang gordijn tot op de grond om de spullen te verdoezelen. Het is nog wat extra aangekleed met vlinders.

 

De wens was om er een mooie meisjeskamer van te maken met subtiel gebruik van roze. Daarom is er een oud roze kleur gekozen en geadviseerd om slechts een lambriseringhoogte te schilderen zodat het geheel niet te roze wordt.

 

Er is gekozen voor een ovaal ledikant op wieltjes van Stokke om de vierkante vormen te doorbreken en omdat het makkelijk verplaatsbaar is.

 

De commode is simpel wit gekocht, maar gepimpt door het te schilderen en er speelse messing knoppen van dieren op te zetten.

 

Aan de wand hangen keramieken dieren die ook gebruikt kunnen worden om plantjes in te zetten. Deze keer weer eens een andere variant op de stoffen dierenkoppen die momenteel erg trendy zijn.